Tuesday, 23 September 2014

Swimming di Hippopo Baby Spa

Sekarang Nayli da masuk 8 bulan.. Memang dah lama plan nak bawa nayli pergi swimming sebab nayli memang tersangat la suka mandi.. Dari kecik lagi kalau mandi memang xmenangis..Memang suka air.. So atas sebab itu.. kami decide nak try nayli pergi swimming.. wee.. Bila dah jadi mak2 ni kan.. rajin la pergi ke blog mak2 yang suka update setiap aktiviti anak mereka.. Dari situ la terjumpa baby spa.. Hippopo Baby Spa.. Spa hokey.. Mama pun xpernah nak pergi spa tau nayli..Awak kecik2 lagi mama dah bawa pergi spa tau..

Kebetulan 13 sept  tu my cousin kahwin.. Kami da plan cuti awal hari khamis 11 sept.. Nak balik kampung pun.. kampung kami dekat jer.. Dekat Kuala Klawang, N9.. Bagi memberi keselesaan kepada kami dan juga baby.. Mama nayli ni dah excited.. Hari isnin dah buat appointment. Kami booking jam 11.30 pagi..Tak cepat sangat dan tak lambat sangat.. Waktu call tu.. staff situ ada mention.. kalau nak dtg, make sure baby tak ada demam,selesema, dan batuk.. Sebelum dtg make sure juga baby dah tidur dan dah diberi makan ataupun susu.. Sebab kalau tak buat semua tu.. kemungkinan baby nanti akan meragam.. Nanti jadi tak best plak kan..

Bila staff dah ckp macam tu.. kita kena aware ye.. sebab nanti memudahkan mereka men'spa'kan baby tu.. Hari kejadian.. Bangun memang awal2 pagi.. nak siapkan bubur untuk nayli.. nak kejutkan dia tidur.. macam-macam nak kena buat.. Nayli pun behave jer pagi tu.. macam tau2 jer dia nak swimming.. Oh ye. Lupa pula nak ckp.. pergi sana xperlu bawak apa2 pun.. bawa diri jer.. semua disediakan.. cuma nya korang bawa lah baju extra dgn pampers.. waktu swimming kita guna pampers dorang jer..

Nayli pun bangun awal2 pagi.. Bagi dia makan makan.. Mandikan.. bagi susu nayli tidur balik.. 1jam juga dia tidur.. Dalam jam 10.45 pagi kami keluar dari rumah.. Oh ya.. Hippopo ni banyak cawangan.. Kami booking dekat Great Eastern Mall, Jalan Ampang sebab dekat sikit dengan rumah.. 15minit da sampai.. Saja gerak awal.. Boleh drive relax2 sikit.. sampai sana dalam jam 11.10pagi.. kami terus ke hippopo baby spa.. Sampai2 jer staff tu kata boleh la kita start awal.. Waktu kami sampai.. Ada sorang baby jer.. dtg dgn mak, atuk dan nenek.. kami da excited bila tgk baby tu bukan main ceria dalam air..

Nayli ni da kenal orang.. Memang tak bole nak buat apa la kan.. bila staff dia pegang jer.. mula la menangis.. hadoi la.. macam mana nak swimming ni anak oi.. Dah sudah tukar pampers.. masuk kan dalam tub yg besar sekali dengan baby tadi tu..  Mula2 pakaikan pelampung yg dekat leher tu.. tapi agaknya dia tak selesa kot.. tukar pelampung yg biasa.. Itu pun still menangis.. Nayli tak nak share kolam dgn baby tu.. haishh.. Tak nak bersosial plak si nayli ni tau.. Nak tak nak.. staff tu tukarkan nayli dekat sebelah.. single tub.. Terus senyap hokey.. mampu? Hai la anak mama ni.. so bergembira la Nayli melayan perasaan sorang2 dalam tu..

Jom layan gambar nayli waktu dekat Hippopo Baby Spa Great Eastern Mall











video 

video

Lepas habis swimming, ada sesi urut mengurut.. Part yang ini, tak ada gambar untuk diletak kan.. sebabnya nayli ni meragam..hehe.. Susah staff hippopo tu nak urut.. Nayli takut dengan orang, nak tak nak mama nayli kena pegang.. Waktu sesi urut tu, bau minyak urut memang sangat sedap. Sampaikan papa nayli kata bau anak dia ni macam bau cameron highlands. Boleh pula terfikir sampai ke situ.Lawak betul. Betul la orang kata,bila baby ni kena urut confirm lepas tu akan tidur lama. Selesai je semua tu. Bila masuk je kereta, bagi susu sikit (Nayli still breast feed lagi sekarang ni) terus tidur.Tidur tu bukan main lena sangat-sangat.

Kalau korang nak spend time masa dengan anak-anak, tempat ini sangat sesuai. Harga kami bayar RM86 untuk 30min swimming dan 30min massage. Staff sana sangat mesra.Pandai layan baby. Mungkin kami akan datang lagi ke sana nanti..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...